שירותי ענן בשנת 2019 – איך זה התפתח עם השנים?
שירותי ענן הינם שירותים הניתנים בצורה כזאת שהמערכות שמספקות את השירות אינן יושבות על המחשב הפרטי של המשתמש אלא על מחשבי החברה המספקת את השירות. למעשה, במידה ואתם משתמשים בדואר האלקטרוני של גוגל או בוורד מקוון, אתם כבר מכירים את שירותי הענן לא רע. היתרון בשימוש בשירותי ענן הינו שהם מאפשרים גישה למידע ולתכנים חשובים מכל מקום שנבחר ובנוסף הינם מאפשרים העברה מהירה של מידע בין משתמשים שונים ואפילו ללא זמן העלאת המידע לרשת (מכיוון שהמידע כבר שוכן במערכת המשותפת).
אילו שירותי ענן ניתן למצוא היום?
למעשה, היום ניתן למצוא כמעט את כל השירותים שנרצה באמצעות שירותי ענן כמו אחסון מסמכים בענן ועוד מגוון שירותים. גם כאשר מדובר בתוכנות כבדות, ניתן היום להשכיר מחשבי ענן ולהתקין את התוכנות הכבדות על מחשבים אלו ולקבל אליהם גישה אינטרנטית המוגנת בסיסמה. יחד עם זאת, השירותים הנפוצים ביותר כיום בענן הינם פורטל ארגוני, מערכות CRM, מערכות ניהול זהויות ולמידה, מערכות גיבוי בענן, שירות לקוחות בענן ועוד. פורטל ארגוני לדוגמא, הינו מערת המקשרת בין כל שלוחות הארגון ומאפשרת העברת מידע ועבודה משותפת על משימות בצורה מהירה וטובה יותר. מערכת CRM הינה מערכת לניהול לידים ולקוחות החברה כך שעל ידי עדכון המערכת כל עובד רלוונטי של החברה יכול לדעת האם, מתי וכיצד להתכונן לשיחה הבאה עם לקוח ספציפי.
כיצד התפתח תחום הענן עם השנים?
הרעיון לשירותי ענן נוצר אי שם בשנות השישים אך הגיע לידי שימוש רק שנים רבות לאחר מכן. בין השנים 1999 ועד ל2006 התחיל והתפתח תחום שנקרא פרה ענן. תחום זה בעצם אפשר להעביר מידע ולאפשר למשתמשי האינטרנט להוריד ולהתקין תוכנות על גבי המחשב שלהם כשאת התוכנות הינם מורידים מהאינטרנט או לסירוגין מעלים אל מחשבים אחרים דרך האינטרנט באופן מקוון. בשנת 2007 עשה את צעדיו הראשונים תחום הענן כפי שאנו מכירים אותו כיום. בשנה זו גוגל ושותפים נוספים פתחו חוות שרתים לצרכי ניסוי וזאת שנה לאחר הקמת שירותי גוגל מסמכים.
מידע נוסף תוכלו למצוא באתר http://cloudcom.co.il/