סטארטאפ חברתי: גיוס משאבים מושכל

סטארטאפ חברתי

הקמתם סטארטאפ והגיע הזמן לגיוס ההון? ברכות ושיהיה המון בהצלחה. אמנם סטארטאפים רבים לא מצליחים בגיוס, אך רבים אחרים דווקא כן ובחודשים האחרונים גויסו מאות מיליוני דולרים בחודש עבור סטארטאפים בישראל. האם צריך לפנות למשקיעים? אולי לאשראי מהבנק? הנה מדריך בסיסי ליזם המתחיל

 

קרנות מימון פילנתרופיות

אחת הדרכים לגיוס הון ראשוני עבור הסטארטאפ היא באמצעות פנייה לקרנות מימון פילנתרופיות. אלו הן קרנות שפועלות ללא מטרות רווח ומטרתן להעניק סיוע לעסקים וליזמים בתנאים טובים משמעותית ממה שמימון מטעם הבנקים או מימון חוץ בנקאי יציע לכם. הקרנות הפילנתרופיות מסייעות בדרך כלל לעמותות עזרה לאוכלוסיות מוחלשות או בתחומים שאמורים להפוך את האנושות לטובה יותר, אך ישנן גם קרנות המסייעות ליזמים בראשית דרכם.

 

לפני שאתם מגישים את הבקשה לקרן פילנתרופית, עליכם להתכונן היטב לפנייה. בחנו האם התחום שבו אתם פועלים רלוונטי עבור הקרן שאליה אתם פונים. הכינו מסמך המתאר בפירוט את פעילותכם, פעילות העסק שאותו אתם מקימים, את הפרויקט שאותו אתם רוצים לממן, ואיך הפרויקט הזה מסייע לאוכלוסייה. הכינו את המסמך בעברית ובאנגלית ובצעו הגהה לפני ההגשה. זכרו, ישנם הרבה יותר פונים מאשר היצע, כך שיש סיכוי לא קטן לדחיית הבקשה שלכם. אם ישנה יותר מקרן אחת שפועלת בתחום שבו אתם מעוניינים לקבל את הסיוע, הגישו בקשתכם לכל הקרנות הרלוונטיות כדי להגביר את הסיכויים שלכם לגייס משאבים.

 

משקיעים פרטיים – אנג'לים

בסביבת ההיי-טק המקומית פועלים הרבה אנג'לים. כדי להגיע אליהם תצטרכו לטוות רשת של קשרים, או בקיצור נטוורקינג. מה שאתם צריכים להגיע אליו זה לקשר ישיר עם אחד מהאנג'לים, או לפחות למישהו שיכול לעשות את הקישור בינכם ובין האנג'ל המבוקש. אולם אם אתם עוד לא מעורים לגמרי בסצנה, לכו לאירועים, מיטאפים והקאתונים.

 

הגיעו מוכנים לאנג'ל ואל תפנו לכל אחד מהם. בדקו מראש באילו חברות האנג'ל השקיע בעבר ומה היכולת שלו לזהות סטארטאפים שהצליחו, מהם תחומי המומחיות שלו, מה גובה ההשקעה שלו ומהו האחוז מהחברה שהוא לוקח עבור השקעתו, אילו קשרים יש לו בתעשייה, מה יזמים שגייסו ממנו הון בעבר אומרים עליו, מה המונטין שלו, בקיצור – הכינו את שיעורי הבית שלכם היטב.

 

בשל הסיכון הגבוה בהשקעה בסטארטאפ חלק מהאנג'לים חוברים למשקיעים נוספים ומקימים קבוצת אנג'לים. כך הם חולקים את הסיכון, מבצעים ביחד את בדיקת הנאותות בחברה ופועלים במשותף. המשקיעים

המבוססים מכונים סופר אנג'לים והם נוטים לתמוך בחברה בסכומים גבוהים וגם בסבבי הגיוס הבאים.

 

קרנות הון-סיכון

קרן הון-סיכון היא קרן השקעות פרטיות שמשקיעה כספים במיזמים בסיכון גבוה, מתוך ציפייה לתשואות גבוהות במקרה של הצלחתם. הקרן מגייסת בעצמה כספים בבנקים, שוק ההון, משקיעים מוסדיים או פרטיים. לעיתים הקרן מכפיפה את הפעילות בחברת הסטארטאפ לסדרה של תנאים. תמורת ההשקעה נוהגות הקרנות אחוזים ניכרים מהון המניות של בעלי החברה כפיצוי על הסיכון הרב שבהשקעה. ברוב המקרים הקרנות אינן משקיעות בשלבים הראשונים של הסטארטאפ אלא כשהרעיון או המוצר כבר מגובש, (שלב ה-"Early Stage" והלאה.

 

תוחלת החיים של קרן הון סיכון לרוב 7-10 שנים, תקופה זו ניתנת להארכה, אם המשקיעים נותנים לכך את הסכמתם.

 

לא משנה באיזו דרך אתם בוחרים לגייס את ההון הראשוני שלכם או את הסבבים הבאים. חשוב מאוד להגיש את כל הבקשות בצורה מסודרת ומקצועית, להקפיד על רושם טוב, התנהגות חיובית ובטוחה בעצמכם ובמוצר בפגישות פנים אל פנים, וגם להיות מוכנים לסירובים עד שאתם מוצאים את הכיוון הנכון ואיתו את המשקיע הנכון.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ייעוץ משפטי לסטארטאפים: האסטרטגיה המנצחת להצלחת העתיד שלכם
במהלך השנים האחרונות, עולמם של הסטארטאפים הפך לפופולרי ולא פשוט במידה רבה. אין כמו תחום היזמות שיכול...
קרא עוד »
אוג 26, 2024
האם אפשר להצליח בחיים ללא בגרויות?
העולם המודרני מלא בכל כך הרבה הזדמנויות שאין ספק כי אפשר להצליח גם ללא בגרויות, אולם הסיכויים שלכם רק...
קרא עוד »
נוב 16, 2018
איך לפתוח חשבון מוכר באיביי כמו שצריך
מאמר זה מסביר איך לפתוח חשבון מוכר באיביי כדי שתוכל להתחיל למכור את הסחורה שלך בפלטפורמה. כדי לפתוח...
קרא עוד »
מאי 15, 2023