זמן לגישור: איך להימנע מוויכוחים ובעיות בתוך שותפות עסקית?
אחד הקונספטים העסקיים המוצלחים ביותר, טמונים בשותפות טובה. כשמדובר על שני יזמים, או יותר, שחוברים יחדיו ומקימים עסק משותף. לא מן הנמנע, שבתוך מערכת יחסים עסקית שכזו, בה יש יותר מאדם אחד שמקבל החלטות – יהיו וויכוחים ועימותים. כיצד ניתן להתגבר על האתגר? ריכזנו מידע בנושא.
הכול טמון בגישור
אין ספק שוויכוחים הם חלק בלתי נפרד מהחיים, לרבות במקרים של שותפות עסקית. שותפים עסקיים מקיימים לא מעט אינטראקציה אחד עם השני, כששניהם יכולים לקבל החלטות ולהשפיע על עתיד העסק. עם קורס גישור ניתן ללמוד כיצד לנהל עימותים באופן מושכל, לבנות יסודות נכונים של תקשורת, ואף לחזק את מערכת היחסים העסקית בין השותפים – גם במקרים בהם קיימות מחלוקות והיעדר הסכמה.
באמצעות קורס ייעודי, שקהל היעד שלו הם בין היתר, אנשי עסקים, עורכי דין, שותפים עסקיים וכו', ניתן לקבל את מלוא הכלים להתמודדות עם קונפליקטים, מחלוקות וסכסוכים. הקורס יקנה לא רק ידע תיאורטי, אלא גם התנסות מעשית שכוללת בין היתר סימולציות ותרגולים.
הימנעות מקונפליקטים והגעה לפתרון האידיאלי
שותפות עסקית טומנת בחובה אתגרים רבים, כשבין היתר בין לקבל החלטות משמעותיות, לדון בנושאים כלכליים ולבחור את אפיקי השיווק הנכונים עבור העסק. כל הנושאים הללו, ורבים נוספים, יכולים להוביל לוויכוחים וקונפליקטים, בהם יש לטפל ולמצוא את עמק השווה.
היעדר טיפול בוויכוחים ועימותים בתוך השותפות העסקית עלול להוביל לפירוק השותפות ובמקרים קיצוניים גם להפסדים כלכליים, ועל כן חשוב למצוא את הדרך המושכלת להימנע מוויכוחים, וכמובן למצוא פתרונות בהתאמה אישית.
כיצד תימנעו מוויכוחים?
- קבעו תחומי אחריות לכל שותף. ברגע שלכל אחד מהשותפים יהיו תחומי אחריות ברורים שהוגדרו מראש והוסכמו על כולם – תהליך קבלת ההחלטות יהיה פשוט יותר.
- קבעו פגישות עבודה קבועות. כדאי לנהל ישיבות ופגישות עבודה שבועיות, חודשיות או רבעוניות (בהתאם לעסק שלכם), כך תוכלו לדון באופן מרוכז בכל האתגרים והבעיות שאתם חווים במסגרת השותפות העסקית.
- מפגשים עם מגשר מקצועי. כדאי להיעזר במגשר מקצועי שיסייע להתגבר על עימותים או קונפליקטים משמעותיים.
בהצלחה.