5 דברים שכל סטארט אפ צריך

סטארט אפ

מתכננים להקים סטארטאפ או להצטרף לאחד קיים ולהטביע בו את חותמכם? תתכוננו לתקופה עמוסה, לחוצה, אבל גם מרגשת ומאתגרת. בוודאי שאתם לא רוצים לעבוד בחברה שתתאדה בתוך חודשים בודדים כשאין כסף בחשבון הבנק ואתם צריכים לעשות הכל כדי להיות באחוזון העליון שדווקא מצליח. אספנו עבורכם חמישה דברים (ויש כמובן הרבה, הרבה יותר), שכל סטארט אפ צריך כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה לשרוד בג'ונגל.

 

  1. פתרונות תקשורת

גופים עסקיים חייבים אמצעי תקשורת מתקדמים גם במסגרת פנים ארגונית וגם עבור הלקוחות או נותני השירות. ישנן בשוק כמה חברות המציעות פתרונות תקשורת לעסקים ולסטארטאפים, אך החוכמה היא לבחור בזאת שתדע לתת לכם את החבילה המתאימה לאופי החברה שלכם. לא כל דבר מתאים לכל החברות, ומוצר שמתאים לחברה אחת מהווה בזבוז כסף עבור חברה אחרת. אולם בין הדברים שניתן למנות כפתרונות תקשורת שכל חברה חייבת, נציין אינטרנט עם הגנת סייבר מתקדמת, מרכזיית IP מתקדמת בענן, גיבוי עסקי בענן, שמירת המידע העסקי נגיש ומגובה, ויש כמובן עוד.

 

  1. חלל עבודה – משרד או חללים משותפים?

כל סטארטאפיסט צריך לעבוד איפשהו. אם שואלים מייסדי סטארטאפ מאיפה לעבוד, התשובות חלוקות. יש כאלה שממליצים להתחיל לעבוד בחלל עבודה משותף. זה יחסוך לכם כסף יקר מאוד בתחילת הדרך. כמו כן תזכו להכיר אנשים מתחומים שונים ולשאוב מהם השראה, ואולי לקבל מהיכולות שלהם. מצד שני, זה עלול ליצור הסחות דעת רבות. יש הממליצים לעבור למשרד משלכם ברגע שאתם מעסיקים את העובד הראשון. מצד שני, האם באמת אתם רוצים להתחיל להתעסק ברכישת כסאות ותיקון שירותים? הדעות כמובן חלוקות ועליכם לנתח את האופי והאישיות שלכם כדי להגיע להחלטה הנכונה.

סטארט אפ

  1. למצוא את השותפים הנכונים

כמעט אין סטארט אפ שמורכב ממייסד אחד. גם אם יש לך את הרעיון שכולם מגיבים לו במשפט "שמע, זה סטארט אפ!", ברוב המוחלט של המקרים תזדקק לשותפים לדרך שיחפו על החסרונות שלך ויביאו יכולות שלך אין. מציאת השותף המושלם זהו הקושי העיקרי בהקמת מיזם. צריכים להיות ביניכם יכולת שיתוף פעולה ואמון מלא, וכן שיטת עבודה שתסדיר חילוקי דעות ולאיזה כיוון הולכים כשאלה צצים. בחרו בשותף שאתם יודעים מה הערך שהוא מביא ושהערך הזה מתאים לשלכם. נסו להישאר עד שלושה שותפים מייסדים, זה ימנע עיכובים בקצב ההתקדמות שלכם. בכל מקרה, על השותפים להאמין בכל ליבם לגבי החברה, שותף עם ספקות עלול להישבר כבר במשבר הראשון, וכמעט בטוח שיהיה יותר ממשבר אחד לאורך הדרך.

 

  1. גיוס הון ראשוני וגיוס הון משמעותי

סביר להניח שרובכם לא מגיעים עם שקים של כסף ותיאלצו לבצע גיוס הון ראשוני. במקרה הזה אל תהיו בררנים וקחו מכל מי שמוכן לתת – הורים, סבתא, אמא של בן או בת הזוג, הכל הולך. בשלב מתקדם יותר כשאתם צריכים ללכת על הכסף הגדול, אפשר לפנות למשקיעים ולקרנות הון-סיכון. זכרו, כמעט אי אפשר להתגרש ממשקיעים. הקרנות מסרבות לרוב הבקשות ולכן אתם חייבים להגיע מוכנים ולהבין איך עובד המודל שלהן.

 

  1. אקזיט

מילת הקסם שכל סטארט אפ שואף להגשים. אבל כשאתם רק מתניעים את החברה שלכם, מוטב שלא תנתבו את מחשבותיכם לשם, משום שרק מיעוט קטן מגיע לשלב הזה. בדרך לאקזיט תעברו בדיקת נאותות שתלווה בעיקר בהמון ניירת ולא מעט עצבים, ויש הרבה מאוד הכנות לקראת הרכישה או ההנפקה. זכרו, 600 סטארטאפים נסגרים בשנה, אבל אם תפעלו נכון, תתעדו הכל, ותעקבו אחר ההוצאות – תוכלו להצליח ולא למצוא את עצמכם ברשימה הזו.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עיצוב אתרים – כיצד עושים את זה נכון?
כשאנחנו ניגשים לעצב אתר אינטרנט, עלינו לחשוב על שני דברים עיקריים. ראשית, איך הגולש יראה אותו, שנית, עד...
קרא עוד »
פבר 03, 2021
האם חברות סטארט-אפ צריכות קידום אתרים?
תהליך של קידום אתרים  מתאים בעבור כל בית עסק, ארגון וחברה אשר מעוניינים לקדם את השירות/מוצר דרך מנוע...
קרא עוד »
יול 23, 2020
7 דברים שכדאי לדעת על נופש חברה בקפריסין
נופש חברה הוא הזדמנות נהדרת לחזק את הקשרים בין העובדים, לשפר את המורל ולהעניק להם זמן לנוח ולהנות...
קרא עוד »
מאי 22, 2024