מהי חומת אש?

חומת אש היא התקן או תוכנה לאבטחת רשת הפועלים כמחסום בין רשת פנימית לרשתות חיצוניות (כגון האינטרנט) כדי לשלוט ולנטר את תעבורת הרשת הנכנסת והיוצאת. מטרתו העיקרית היא להגן על הרשת הפנימית מפני גישה לא מורשית, התקפות זדוניות והפרות נתונים. 

להלן היבטים מרכזיים של חומת אש:

סינון תנועה: חומת אש בוחנת את תעבורת הרשת בהתבסס על כללים או מדיניות שנקבעו מראש וקובעת אם לאפשר או לחסום את התעבורה. הוא מנתח תכונות שונות של רשתות, כגון כתובות IP מקור ויעד, מספרי יציאות וסוגי פרוטוקולים.

בקרת גישה: חומות אש אוכפות מדיניות בקרת גישה על ידי הגדרת אילו חיבורי רשת ושירותים מותרים או מונעים. ניתן להגדיר אותם כך שיאפשרו סוגים ספציפיים של תעבורה תוך חסימת אחרים, בהתבסס על דרישות האבטחה של הארגון.

תרגום כתובות רשת (NAT): חומות אש רבות מבצעות תרגום כתובות רשת, המאפשר למספר מכשירים ברשת פרטית לשתף כתובת IP ציבורית אחת. NAT עוזר לשפר את האבטחה על ידי הסתרת כתובות ה-IP הפנימיות מרשתות חיצוניות, מה שהופך את זה למאתגר יותר עבור התוקפים למקד ישירות להתקנים ברשת הפנימית.

בדיקה ממלכתית: חומות אש משתמשות לעתים קרובות בבדיקה ממלכתית, העוקבת אחר המצב וההקשר של חיבורי רשת. טכניקה זו מאפשרת לחומת האש לנתח לא רק מנות בודדות אלא גם את כל השיחה בין נקודות קצה ברשת. בדיקה ממלכתית יכולה לסייע באיתור ובמניעת סוגים שונים של התקפות מבוססות רשת.

תמיכה ברשת פרטית וירטואלית (VPN): חומות אש מסוימות מציעות יכולות VPN, המאפשרות גישה מאובטחת מרחוק לרשת הפנימית. VPNs משתמשים בפרוטוקולי הצפנה כדי ליצור חיבורים מאובטחים ברשתות לא מהימנות, כגון האינטרנט, מה שמבטיח את הסודיות והשלמות של הנתונים המועברים בין משתמשים מרוחקים לרשת הפנימית.

לסיכום, חומות אש הן מרכיב חיוני באבטחת הרשת, המסייעת לארגונים להגן על הרשתות, המערכות והנתונים שלהם מפני גישה לא מורשית ופעילויות זדוניות.

לקבלת ייעוץ מהמומחים של אקסיטו מחשוב ענן >>>

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
בניית תוכנית עסקית לסטארט אפ
התוכנית העסקית היא מסמך המסייע לספק סקירה מקיפה של פעילות החברה ומטרותיה. זהו גם מסמך שניתן להשתמש בו...
קרא עוד »
מאי 29, 2023
מצטרפים להוט? רגע לפני, תקראו את זה
אם גם אתם שוקלים הצטרפות להוט כדי לקבל שירותי אינטרנט, טלוויזיה או טלפון מהחברה, כדאי לדעת אילו...
קרא עוד »
דצמ 15, 2019
4 טיפים שיסייעו לכם בכתיבת סמינריון מוצלח
מתקשים להבין מה אתם יכולים לעשות על מנת להפוך את כתיבת הסמינריון שלכם להרבה יותר קלה? יש מספר טיפים...
קרא עוד »
יונ 13, 2020