בתור בעלי עסק אשר מבקשים למכור כמה שיותר מוצרים או שירותים, אז אנחנו מחפשים כל הזמן קהלים חדשים, אנחנו מחפשים כל הזמן כיצד לייצר לעצמנו לקוחות חדשים שיהפכו להיות קבועים. באופן טבעי, אנחנו מעוניינים להשקיע בכך כמה שפחות כסף ולהרוויח כמה שיותר.
אחת השאלות שעסקים רבים שואלים את עצמם היא, האם משתלם להם לפנות אל מסלול של בניית חנויות וירטואליות לעסק. כלומר, חנויות שאין להן מיקום פיזי אלא הן נמצאות באינטרנט, ברשת, וכל אחד יכול לפנות אליהן דרך המחשב או דרך מכשיר אחר ולבצע את הרכישה דרך החנות.
על פניו, זה נשמע פתרון מאוד יעיל, מאוד נוח ופשוט. מבחינת עלויות, הרי שזה הרבה יותר חסכוני מלהחזיק חנות פיזית שדורשת רכישה או השכרה של מבנים, תשלומים של מיסים שונים, כוח אדם ועוד. מבחינת נוחות, זה אומר בהחלט מאפשר לנו עבודה יותר יעילה, מה עוד שזה מגדיל בצורה משמעותית את כמות הלקוחות שלנו, בין אם בתוך הארץ ובין אם בחו"ל. אם אנחנו עובדים בצורה נכונה, אנחנו יכולים לייצר לעצמנו קהלים חדשים שבעבר לא הכירו אותנו ולא היו חושבים בכלל לקנות אצלנו.
אך בשביל שהפתרון הזה יהיה מושלם, אנחנו גם צריכים לדעת לעבוד איתו נכון, לתכנן אותו נכון ולהשתמש בו בצורה טובה. חשוב להדגיש, אנחנו לא נרוויח מהחנות מהשלב הראשון, אך עם זאת, עלויות ההקמה של חנות אינטרנטית הן נמוכות לאין שיעור מעלויות הקמה של חנות פיזית, מה שיכול ללמד אותנו, שאנחנו נחזיר את ההשקעה שלנו הרבה יותר מהר.
מתי זה לא ישתלם להקים חנות כזו? אם מדובר בעסק קטן, שכונתי, למשל, מכולת, סביר להניח שעלויות ההקמה לא ישתלמו לנו ביחס לכמות האנשים שבאמת ייכנסו לחנות ויקנו. זה נכון גם אם אנחנו בוחרים לפתוח חנות וירטואלית בתור בעלי מקצוע חופשיים, ולהפוך אותה מיד למקור ההכנסה העיקרי שלנו.
בניית חנות וירטואלית יכולה להשתלם אם אנחנו עושים את זה בסבלנות ובהתאמה לסוג המוצרים והשירותים שאנחנו מציעים ולאופי הקהל אליו אנחנו פונים.